Home > Theorieles

Theorieles

Theorieles bij rijbewijsservice in Rotterdam


Rijbewijsservice heeft een uniek theoriesysteem. Wij hebben en eigen theorielokaal ingericht dat voldoet aan de meest moderne eisen. Ons theorielokaal bestaat uit een groot scherm waarop de theorie digitaal wordt behandeld. In de tafels zitten drukkastjes zodat je de vragen die op het scherm worden weergegeven kunt beantwoorden, dit wordt ook wel het twintest systeem genoemd.

Waarom theorie volgen op de rijschool? Dit kan toch ook thuis?

Bij rijbewijsservice zijn natuurlijk ook theorieboeken en cd-roms te verkrijgen zodat je de theorie thuis kunt volgen, echter blijkt dat in de praktijk dat zo'n 60 tot 80 procent van de leerlingen zakt voor het theorie examen. Dit komt voornaamelijk omdat men onvoorbereid naar het CBR toe gaat, er onvoldoende theoretische kennis is en dat men moeite heeft met het begrijpen van de lesstof.

Het voordeel van de theoriecursus op onze rijschool is dat er gewerkt wordt met drukkastjes, er gesproken vragen zijn en dat na de vragen deze gezamelijk besproken worden. In de praktijk levert deze manier van theorieles geven meer geslaagden op. Ons slagingspercentage op theorielessen is daarom dan ook meer dan 90 procent! Heb je dus moeite met de lesstof of wil je gewoon sneller slagen voor de theorielessen? Volg dan de theorielessen van rijbewijsservice. Deze theorielessen worden gegeven op een dagdeel (zondag) op de rijschool.

Het is natuurlijk ook mogelijk om theorie thuis te leren via de theorieboeken of een cd-rom. Naast deze mogelijkheden is er ook theorie online. Via een inlogpagina op onze website krijgt u toegang tot de theorievragen. De online theorieopleiding bestaat uit 500 examenvragen verdeeld in 10 examens. Ook kunnen er 8 tentamens geoefend worden met elk 25 vragen die door elkaar worden gesteld.  Alle hoofdstukken van de online theoriecursus lopen gelijk aan die van het theorieboek.
Oefenen van online theorie, 10 examens en 8 tentamens kan gedurende 20 uur.

Hoe werkt het theorieexamen bij het CBR?

Het afrijden voor het praktijkexamen mag alleen als je het theoriecertificaat hebt behaald. Mocht je het theoriecertificaat hebben behaald dan moet je deze overhandigen bij het praktijkexamen. Theorieexamen mag alleen gedaan worden als je 18 jaar of ouder bent.

Het theorieexamen bestaat uit drie onderdelen t.w.

  • Gevarenherkenning (25 vragen)
  • Verkeersregels (30 vragen)
  • Verkeersinzicht (10 vragen)

Bij het onderdeel gevarenherkenning dien je vragen te beantwoorden over hoe je zal handelen bij een bepaalde verkeerssituatie, ga je remmen, laat je het gas los of doe je helemaal niets.
Bij het onderdeel verkeersinzicht, worden er vragen gesteld over wat verstandig handelen zou zijn bij een bepaalde situatie.

Je bent geslaagd voor je theorieexamen als je 44 vragen goed hebt beantwoord. Het theorieexamen bestaat uit open vragen, meerkeuzevragen, ja/nee vragen en de vragen uit het onderdeel gevarenherkenning.

De tijdsduur van het theorieexamen bij het CBR is ongeveer drie keer een kwartier. Na het examen duurd het een kwartier voordat de centrale computer de uitslag heeft verwerkt. Ben je geslaagd dan krijg je direct het theoriecertificaat. Ben je niet geslaagd, dan krijg je een uitslagformulier mee met de onderdelen die nog verbeterd moeten worden.

Let erop dat bij het theorieexamen een geldig legitimatiebewijs wordt meegenomen.

 


  
------
Terug