Home > Rijopleidingen > Schakelauto

Schakelauto

Rijles in een schakelauto


Rijles in een schakelauto is de meest traditionele manier van autorijden. De rijopleiding begint met een intake zodat je kennis kan maken met het voertuig en de rijinstructeur. Tijdens de intake kan de rijinstructeur ook zien of je al ervaring hebt met de auto en hoeveel lessen je eventueel nodig zal hebben. Na de intakerijles wordt er samen met de instructeur op de rijschool besproken welk lespakket het best bij je past. Het is aan te raden om per week twee blokuren te rijden, hierdoor doe je de meeste rijervaring op en kan je dus besparen op het aantal rijlessen.

Alle rijopleidingen zijn ook in een spoedcursus van 10 dagen te volgen. Wil je dus snel je rijbewijs hebben dan kan een spoedcursus ook een optie zijn.

Naast de kwaliteit van de rijschool is ook de prijs voor de rijopleiding erg belangrijk. Bij ons start een rijles al vanaf 20 euro.

Onze rijschool heeft ook instructeurs die al meer dan 25 jaar actief zijn in het rijschoolvak. Dit geeft een goed en zeker gevoel. Wanneer je rijlessen volgt is het maken van fouten niet erg. Alle vorderingen van de rijopleiding worden bijgehouden op een speciale instructiekaart. Zo kan je dus precies zien welke onderdelen voldoende zijn en welke nog verder de aandacht moeten hebben.

Het is belangrijk dat je het rijbewijs in één keer haalt en dat je niet meerdere keren op hoeft voor examen. Daarom werkt rijbewijsservice met een speciaal stappenplan:

  • Wanneer je een aanmelding doet bij onze rijschool, neemt een medewerker(ster) contact op om eventuele vragen te beantwoorden. Vervolgens wordt er een rijinstructeur geselecteerd die het dichts in de buurt woont, zo bespaar je tijd en kan je direct snel met je rijlessen beginnen zonder dat er iemand opgehaald hoeft te worden. Vervolgens wordt de afspraak voor de eerste rijles gemaakt.
  • De eerste rijles zal beginnen met een vrijblijvende proefles. Na de proefles zal de instructeur je adviseren over de aantal lessen die jij nodig gaat hebben. Het is aan te raden om te beginnen met de theorielessen als je de theorie nog niet hebt gehaald. Het theoriecertificaat dient eerst behaald te worden voordat het praktijkexamen kan worden gedaan. Mocht je nog geen theorieboeken hebben dan kan je deze aanschaffen bij onze rijschool, wij beschikken over de nieuwste theorieboeken. Je kunt ook gebruik maken van theorie online of van een cd-rom.
  • Na de rijlestest wordt er samen met de instructeur besproken welke rijopleiding er het best bij je past. Aan de hand hiervan kan je ook het aantal lessen bepalen. 
------
Terug